16. kolo Sparta Dašice B - FC Litětiny 3:4

10.04.2017 17:36
Sparta Dašice B - FC Litětiny 3:4 (3:3)
Branky: 22. Kučera L., 27. Sládek (p.), 30. Kučera P. (p.) -
              1. , 5. a 7. Fonta, 90. Novotný
Základní sestava FC Litětiny:

Střídali: ( Připraveni: Hájek T.)
 
Sestava Dašic: Obst - Hora M., Kučera P., Sládek, Borovec - 
Šprta, Šibal, Hora J., Krajíček - Kučera L., Křížek
Střídali: Demeter, Novotný
 
Rozhodčí: Josef Balog
Diváků: 30
Žluté karty:  4:4 (Borovec, Šibal, Křížek, Novotný  -
                            Hradec,Gallik M., Kremlička, Fonta)
Červené karty:
 
Fotogalerie: není
 
Komentář trenéra: Zápas začal tak, že ani slavný  Alfred Hitchcock by takový scénář nevymyslel.
První minuta 0:1, třetí minuta 0:2, šestá minuta 0:3, všechny branky vstřelil M. Fonta a byl to jeho nejrychlejší hatrick, co ho znám jako trenér. Poté přišla desetiminutovka klidu, která nás uspokojila a přestali jsme hrát. Soupeř během dalších devíti minut vyrovnal skóre, přičemž dvě branky vstřelil v rozmezí jedné minuty a obě z penalty!!! O objektivitě posuzování rozhodčího nebudu nic psát. Druhý poločas byl vyrovnaný do 55. minuty, poté naše mužstvo převzalo iniciativu a do konce zápasu bylo jednoznačně lepší a vytvořilo si několik brankových šancí.Škoda jen, že Víťa nedokázal alespoň jednu z nich využít. Když už jsem měl z nervozity  " okousané nehty "  a běžela poslední minuta zápasu,  přilétl z levé strany krásný centr, který byl přesný a střílený před branku soupeře, na který si naskočil Vojta Novotný a krásnou hlavičkou rozhodl zápas.
Musím připomenout fakt, že jsem zastáncem veličin 2V, což Ti, kteří mě znají z předchozího působení ve FCL, tak ví, že to je  "výkon a vítězství " a pokud mužstvo splní aspoň jednu z těchto veličin, tak se nemají za co stydět.Zápas v Dašicích byl po psychické stránce velmi náročný a určitě ne každé mužstvo by tuto náročnost zvládlo. Mít náskok 3:0 a přijít o něj, to by zamávalo z každým mužstvem.
Proto jsem velmi rád, že naše mužstvo tuto situaci zvládlo a projevilo silnou vůli.
V průběhu druhého poločasu jsem měl pocit, že na hřišti jsou stejní borci, jako byli Shejbal Petr, Gallik O., Roček, Cerman, Cach, Jirout, Kašpar a další.Nevím, kde byl ten impuls, že mužstvo bylo najednou o třídu lepší a pověstný indiánský duch Litětin naplnil svoji pověst.Určitě vím, že mužstvo má svoji kvalitu, ale ne vždy je ochotné ji naplnit. Tím chci napsat, že mužstvo by mělo chtít vítězit a ne se jenom zúčastnit.
 
V závěru chci poděkovat všem hráčům za výkon a psychickou odolnost v zápase v Dašicích.
V jarní části soutěže to byl nejkvalitnější výkon našeho mužstva a věřím, že na tento výkon dokážeme navázat v dalších zápasech.