Rozhovor s trenérem Michalem Jiroutem

18.02.2016 23:05
Začala nám příprava FCL, a proto jsme se zeptali trenéra Indiánů Michala Jirouta na pár otázek…
 
 
Čau Michale, příprava začala, jak si spokojen s dnešní účastí na prvním tréninku? (neděle 14. února, 7 trénujících a 1 zraněný)
O: Co na to říci, ještě před pár dny jsem měl informace, že by nás mělo být více a trénink mohl být lepší. Ale zase na první trénink to není tak hrozné.
Řekni čtenářům, jaký bude plán zimní přípravy, jestli se pojede na soustředění, a zda proběhnou nějaké přátelské zápasy?
O: Žádné soustředění letos neplánujeme, zima už by neměla být, a tak nám pro trénink, který bude každý víkend, postačí hřiště. Přátelské zápasy bych chtěl tři, zatím je potvrzen termín 13. 3. 2016, kdy bude náš soupeř Jaroslav. Další dva soupeři jsou v jednání.
Zeptám se, po podzimu tým skončil na ne úplně špatném 5. místě, prozraď ale, jaké jsou Tvé ambice pro jaro, jaký si s týmem dáváš cíl, a kde by si po sezoně chtěl v tabulce být?
O: Spíš bych chtěl, abychom předváděli lepší fotbal než na podzim, a s tím by mělo přijít i lepší umístění a velký cíl ne jen pro mě, ale myslím, že pro všechny ,,Litěpáky,,  je vyhrát v derby proti Rovni a doufám, že to zopakujeme!
Je na obzoru nějaká posila, na kterou by se fanoušci mohli těšit?
O: Náš tým by potřeboval určitě minimálně tři hráče, a to do každé řady jednoho. Vytipované hráče nemáme, ale rád bych tu viděl zpět Bečvaříka.
Bohužel kariéru musel přerušit O. Gallik, na jaře zřejmě neuvidíme ani Veverku ml., navíc Cerman při svém povolání taky nebude na každý zápas a dnes jsme se dozvěděli, že to nevypadá ani dobře s P. Michalcem, který si poranil koleno a příští týden jde na vyšetření. Nebudeš uvažovat o to aby, vedení stáhlo z hostování nějaké hráče jako Pekárek, Pospíšil nebo Sluka, popřípadě zda neoslovit hráče co pověsily kopačky na hřebík ? (Kašpar, Roček, Rázek, Cabicar P…)
O:  Tak je pravda, že lidí je málo a třeba konkrétně Sluku bych při absenci Michalce chtěl na beka, ale záleží i na něm, zda by se vrátil. Jak už jsem řekl, hodil by se Bečvařík. K těm starším hráčům, spíš bych chtěl, aby se zapojovaly ty mladší ročníky. Ale neříkám, že kdyby někdo s těch starších přišel, že by nám nepomohl.
Michale, myslíš, že momentální tým FCL má na to vykopat zpět III. třídu?
O: Jak už jsem řekl, tým by se musel doplnit a zkvalitnit, momentálně mě mrzí i přístup některých hráčů s tréninkovou morálkou, a proto postup nevidím v dohledné době jako reálný, ale doufám, že budeme patřit k těm lepším ve IV. Třídě.
Na lednové VH jsi kandidoval na předsedu klubu, proč si se rozhodl kandidovat a nejsi zklamaný, že předseda je J. Kremlička?
O: Vůbec nejsem zklamaný, kandidoval jsem jen proto, aby byl protikandidát, abysme mohli volit :-) žádné ambice, jsem neměl :-)
Chtěl by si na závěr něco vzkázat čtenářům a fanouškům FCL?
O: Ať nás i nadále podporují a fandí, a i když to nebude podle jejich představ a nebude se nám dařit, ať nejsou proti nám
Minidotazník:
Sparta – Slavia: Slavia
Řízek – Svíčková: Řízek
Pivo – Víno: Pivo
Hory – Moře: Moře
ČT – Nova: ČT
Brunetka – Blondýnka: Brunetka