Rozhovor s trenérem Michalem Jiroutem

29.03.2011 13:06

Jarní část začína a tak jsme se zeptali trenéra klubu Michala Jirouta na otázky týkající se kádru a přípravy na jaro.
Čau Michale,během zimní pauzy skončil nečekaně trenér V.Vaníček, který s týmem skončil na 3.místě po podzimu, pro jarní část si byl jako trenér zvolen ty a Petr Strakoš vyhovuje vám tato spolupráce?
M.J.: Překvapila nás rezignace Václava všechny,a jestli mě vyhovuje spolupráce? Myslím si že tato spolupráce mezi mnou a Petrem je idealní.
Jak si jako trenér byl spokojen se zimní přípravou?
M.J.: Během přípravy a soustředění jsme měli mnoho zraněných hráčů a mnoho otazníků na složení sestavy.Dobře se uvedl J.Hájek,který přichází zpět z hostování a i další mladí hráči se kterými se bude počítat do budoucna.
V zimní přípravě odešel Jakub Dušek (Roveň), dlouhodobě jsou zraněni Sluka, Jančo, Plžík a nebylo jisté jestli nastoupí do jarního začátku Michalco, Z.Kašpar a M.Cerman.Jak budete změny řešit a tyto hráče nahrazovat?
M.J.: Určitě situace není dobrá máme mnoho zraněných, ale k prvnímu mistrovskému zápasu může nastoupit cca. 14 hráčů, kteří jsou zdraví a mohou hrát.Je to hraniční číslo, ale momentálně nás ta zranění trápí snad za týden či čtrnáct dní budeme ve větším počtu.
Michale poslední otázka si spokojen s týmem a posilami pro jarní část?
Vrátil se Pavel Shejbal na stopera a do útoku jsme přivedli F.Vaňka, takže pozice obrany a útoku jsou zcela vyřešeny, ale určitě bych byl rád kdyby do týmu přišel nějaký zkušený středopolař.Kadr je ale podle mého kvalitní a myslím že schopný konkurence špičky 3. třídy.

Děkujeme za vyjádření a přejeme mnoho úspěchů do dalších trenérských let.

(Rozhovor vedl Libor Hájek ml.)