Rozhovor s Pavlem Shejbalem - trenérem A - týmu

02.03.2014 21:09

Začala nám příprava obou mužstev a proto náš redaktor Libor Hájek vyzpovídal trenéra A-týmu Pavla Shejbala.
Ahoj Pavle, moje první otázka bude k předešlé části sezony, prosím tě, aby jsi pár slovy zhodnotil uplynulý půlrok - co se podařilo a co nikoliv?
Řekl bych to jedním slovem  "Hrozný!!!". Výkony nebyly vůbec dle mých představ, podle mého názoru máme na víc než hrát o záchranu, ale je pravda, že se nám podařilo porazit silné soupeře jako třeba Moravany a nebo ambiciozní Ostřetín, ale výpadek v Dražkovicích mám pořád v hlavě.
Pojďme teď do přítomnosti, řekni čtenářům jak si spokojen s kádrem A-týmu, s probíhající přípravou a zda čekáš ještě nějaké přestupové změny?
Opět a zase je naše tréninková morálka na bodu mrazu, i účast na soustředění byla malá. Co se týče kádru - mám radost, že se povedlo získat Vopršala, který by mohl ukázat jak střílet góly, ale rozhodně mě štvou odchody Roskoše a hlavně Hanáčka, který ještě ani sám neví kde bude hrát.
Čeho by jsi chtěl v této sezoně docílit?
Určitě největší priorita je záchrana, ale chci bojovat i o lepší umístění, i když to bude asi hodně těžké.
Pavle myslíš si, že je reálné, aby se v Litětinách kopal někdy okres, a jaký máš názor na to spojit FCL s rivalem z Rovně?
Troufám si říct, že okres se tu nikdy kopat nebude a buďme rádi za trojku. Spojení obou týmu je totální nesmysl jak už kvůli rivalitě, tak už kvůli tomu, že by bylo hrozně moc hráčů třeba jen na dva týmy.
Děláš teď trenéra A- týmu - co tvá aktivní kariéra? Budeš jen rozdávat pokyny nebo chuť běhat po trávnících tě pořád láká?
Doufám, že jsem pořád člen B- ýmu a rád vždy půjdu hrát pokud mě tedy trenér Strakoš postaví.
Narážím na to, že jsi člen sestavy v béčku a máš tak možnost sledovat některé kluky v jejich výkonech - řekni jestli má někdo na to hrát za A-tým?
Potenciál určitě mají Turek, Kremlička, Klement, Patrik Plžík, ale bohužel je to o nich jestli chtějí nebo ne, ale měli by zvýšit nasazení a zájem hrát za A- tým.
Pavle nastupuješ na pozici stopera, ale dříve se tě bál nejeden brankář -  neštve tě maličko, že tvých uctihodných 196 gólů (k 30.6.2013) v dresu FCL stačí jen na druhé místo a navíc když nejlepší je tvůj brácha Petr (213 k 30.6.2013)?
Vůbec mě to neštve a bráchovi to moc přeji, ale ta 200 mě velmi láká a myslím že jí i udělám. :)
Je v tvém fotbalovém životě někdo na koho by jsi chtěl vzpomenout ať je to trenér nebo spoluhráč?
Tak z trenérů, i když né všichni budou souhlasit, byl a je pro mě nejlepší Karel Lopata, je to dobrý trenér a i dobrý chlap a ze spoluhráčů bych si určitě chtěl ještě kopnout s Jardou Krpatou st., jeho přihrávky byly naprosto super.
Jak už jsem zmínil - dal si za FCL skoro 200 gólů, vzpomeneš na nějaký pro tebe důležitý nebo na který nejraději vzpomínáš?
Neřekl bych jeden, ale rád vzpomenu na hattrick proti Rovni v sezoně kdy jsme postupovali a díky tomuto zápasu bylo o postupu téměř rozhodnuto.
Pavle díky moc za rozhovor a přeju hodně úspěchů jak v trenérské činnosti tak i v rodiném životě.

Minidotazník:
blondýnka x bruneta: malá černá
svíčková x řízek: svíčková
víno x pivo: pivo
Messi x C. Ronaldo: ani jeden
houby x rybaření: houby
rock x dechovka: dechovka
ČT x Nova: ČT
město x les: les
léto x zima: léto
hory x moře: moře

Pavel Shejbal
narozen: 29.2.1976
místo nar.: Pardubice
znamení: ryba
oblíbený klub: SK Slavia Praha
oblíbený hráč: Marco van Basten
oblíbené číslo: 9
oblíbená značka: Los Hadros (superhardgól)
neoblíbený soupeř: Máteřov
oblíbená skupina, zpěvák: duo Yamaha :)
oblíbené jídlo: svíčková
oblíbené pití: pivo
oblíbená zábava (restaurace, bar,...): postel
oblíbená barva: červená
životní motto: pracovat do výše svého platu, takže skoro vůbec :)

Rozhovor vedl: Libor Hájek, zapsal: Michael Sluka