Rozhovor s Jaroslavem Veverkou

20.10.2014 11:04

Pro svůj první rozhovor si náš nový redaktor Tomáš Mikan vybral nového člena zastupitelstva naší obce a zároveň dlouholetého člena FCL, aktuálně zastávající funkci pokladníka – Jaroslava Veverku.

1/ Proč a s jakým cílem jsi vůbec kandidoval do Obecního zastupitelstva?
Cíl byl dostat se do první třicítky a každé další volby se posunout o tři příčky dopředu, takže do zastupitelstva bych se dostal asi tak v 74 letech a to už jsou velké zkušenosti!!!

2/ Jak vůbec hodnotíš výsledky voleb a koho bys ty sám považoval za nejlepšího starostu?
Je to pro mě překvapení, že jsem už přeskočil těch 20 let, asi jsem tak nějak dozrál dřív. Děkuji všem voličům za jejich důvěru. Snad to nebudu hrát do autu. Starosta - člověk zapálený pro sport, hlavně pro fotbal a tak vůbec pro všechno.

3/ Jak bys rád skloubil funkci zastupitele obce a jednatele FCL? Myslíš, že by náš fotbalový oddíl mohl z tohoto spojení těžit?
Bude to těžké, neplést si zastupitelstvo s fotbalem a naopak. Co náš fotbal z toho vytěží? Složitá otázka, naopak, aby nepřišel o jednoho zkušeného „lajnového mávače“.

4/ Teď zase zpátky k fotbalu. Výsledky teď nejsou zrovna ideální, konečně se tým schází na trénincích ve větším počtu, ale hra se pořád moc nezlepšuje a výsledky nejsou. Čím si myslíš že to je a jak z krize ven?
Použijeme jedno české pořekadlo: nač svlékat kalhoty, když brod je ještě daleko! První zápas se vyhrál, to bylo znamení, že to jde, tak už ze sebe shoďme tu deku, ještě není pozdě.

5/ V posledních letech se tým vždy pohybuje v sestupových vodách a bojuje o záchranu. Nemyslíš si, že by bylo lepší spadnout a zkusit se odrazit, jak se říká ode dna? Má vůbec tým kvalitu na současnou lll. třídu?
Můžeš spadnout z kola, z hrušky, spadneš, když jdeš z hospody a nic se neděje, ale proč dobrovolně padat do IV. Třídy? Zajíci se počítají až po honu a to je červen 2015. Bojujeme dál!!!

6/ Po dlouhých zdravotních problémech se konečně naplno věnuje fotbalu i tvůj mladší syn Jarda. Jak zatím hodnotíš jeho výkony na hřišti? Neláká tě nazout kopačky a čutnout si s ním na středu zálohy?
Je to výborné, že se zase objevuje na hřišti. A jeho výkony? Nebudu dráždit hada bosou nohou. Na III.třídu asi nemám / to říkal trenér /. Těch pár zápasů ve IV.třídě mě dalo vážně zabrat, tak jsem rád, že si můžu se synem dát pár piveček ve středu po záloze.

A na závěr něco pro naše fanoušky od Jardy Veverky: ti chlapci každou neděli dřou dvě hodiny na hřišti bez nároku na honorář dokopaní jako „sviňa“, v pondělí letí do rachoty, kde nikoho nezajímá, že bojovali za svůj klub. Proto mají můj obdiv, fandím jim a doufám, že vy budete také.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť!