Rozhovor s kapitánem Petrem Shejbalem

24.04.2011 01:42

Po vydařeném utkání v Libišanech, kde naši kluci vyhráli, jsme se nemohli zeptat na pár otázek nikoho jiného, něž střelce Petra Shejbala, který svůj tým nejdříve nastartoval, ale pak i oslabil:-)
Čau Petře, gratulujeme k dnešnímu vítězství, ale i třem brankám.Popiš nám jako kapitán dnešní výkon našeho týmu?
P.S.: Před zápasem jsme si v kabině řekli, že si dnes dojedeme do Libišan pro bod a tím přizpůsobíme hru.Hrát opatrně v obraně a zkusit nějaký ten brejk.Jenže Libišany se naší trpělivou hrou nechali ukolébat a pouštěli nás do slibných akci, které jsme proměnili a přineslo to ovoce.Musím pochválit celý tým, který jsem oslabil po červené kartě kluci bojovali a za již asi rozhodnutého stavu soupeři nic vážnějšího před bránou nedovolili.Pochvala i pro Cachína, který měl pár parádních zákroků.
Co si myslíš o kádru pro tuto jarní část a jak si spokojen s dosavadními výsledky na jaře?
P.S.:Máme kvalitní tým odpovídající třetí třídě v tomhle směru jsem velmi spokojen, utvořila se skvěla a konečně soudržná parta, která táhne za jeden provaz. Dosavadní výsledky? Každý ví že jsme nezačali nejlépe první domácí zápas se měl vyhrát, ale chybělo i štěstíčko,které bylo na jaře. Teď poslední tři zápasy jsme hráli lépe a i to štěstí se přidalo, doufám že ve zbývajících zápasech se to bude opakovat.
Po dnešní výhře se hřejeme na druhém místě, samozřejmě že soupeři o toto místo ještě o víkendu hrají, ale není to pro tebe trochu překvapení, že jsme tuhle sezónu takhle vysoko?
P.S.: Toto umístění po předešlých sezónách je velké překvapení. Kádr zůstal skoro stejný a neočekával jsem že by to mohlo být takhle dobré v tabulce. Před sezónou jsme chtěli hrát klidný střed tabulky.Ale jsem moc rád jak si teď stojíme:-)
Všude se říkalo, že Dašice suverén třetí třídy nechce opět postoupit, nevíme jak to je v tuhle dobu, ale dovedeš si představit kdyby Litětiny skončily druzí a měli šanci hrát okresní přebor? Máme na to momentálně?
P.S.: Momentálně si myslím, že na okres nemáme. Je to o třídu víš, už se začíná pomalu hrát jiný fotbal, ale i z hlediska financí by to bylo složitější (větší dálky k soupeřům, tři rozhodčí..). Pro nás bude momentálně prospěšnější když stabilizujeme kádr do kterého zabudujeme mladé hráče a nějaký rok ještě budeme bojovat třeba o špici 3.třídy než budeme připraveni do okresu.
Petře, poslední otázka. V Litětinách se má zakládat B tým, rád bych věděl tvůj názor jako kapitána A-týmu a třeba i názor kluků v kabině?
P.S.:Nevim ...... Podle mě a myslím i někteří kluci by souhlasili, že béčko by se pro příští sezónu nemělo zakládat.Nejdříve by se mělo stabilizovat ačko doplnit kádr a třeba za rok to zkusit. Ale vím, že teď kluci co chtějí hrát chodí na téninky a když se budou scházet a bude je to bavit tak je to jedině dobře a myslím že problém nebude. Do budoucna to je určitě dobrý plán i pro výchovu nových,mladých hráčů z dorostu.
Petře, děkuji za rozhovor a přeju ať ti to střílí jako dnes. Hodně štěstí do dalších zápasů tobě, ale i celému týmu!!!!!

(Rozhovor vedl Libor Hájek ml.)