Hodnocení podzimní části sezony od trenéra Vaníčka a kapitána Kaplana

08.01.2017 19:47
Hodnocení trenéra Vaška Vaníčka a kapitána Honzy Kaplana k podzimní části 2016:
 
Trenér Václav Vaníček:
Podzimní část bych zhodnotil víceméně pozitivně s několika výhradami. Zásadní problém je, že na trénink chodilo v průměru jen 6 hráčů a zejména stále ti samí. Proč je na každém tréninku Roman Pavliš, Honza Kaplan apod.? Dále bych chtěl zmínit, že mužstvu chybí osobnosti, kteří se nebojí zodpovědnosti a v kritických situacích vezmou zodpovědnost sami na sebe. Chtít od Honzy Kaplana, aby byl u všeho podstatného nejde, měli by se přidat i ostatní hráči. Z mého pohledu splnil Honza Kaplan víc, než se od něho očekávalo. Další důležitý aspekt je, že na vstřelení branky potřebujeme příliš mnoho šancí! Pokud však mužstvo bude vhodně doplněno a hlavně začne poctivě trénovat, tak ambice na postup jsou stále reálné. Momentálně jsme na třetím místě se sedmnácti body a ztrácíme na první místo sedm bodů, ale je potřeba napsat, že máme dva zápasy k dobru!!! Na začátku ledna začnu jednat s vedením FCL o jarní části, zejména o doplnění mužstva, morálce klubu atd. Chtěl bych Vám napsat takovou zkušenost z Litětin, většina z Vás ví, že jsem měl tu čest mít v mužstvu střelce vynikajícího formátu Petra Shejbala, který šel příkladem ostatním hráčům v  účasti na trénincích a aktivitách tréninkových jednotkách a  kdybych neměl obavy, že Staré hradiště bude mít problémy v  současné soutěži, tak bych ho poprosil o pomoc. Co tím chci říci? Současní hráči nejsou horší, než Ti minulí, ale Ti minulí pro fotbal a svoji výkonnost dělali více. Další problém v podzimní části byla účast v počtu hráčů při zápasech na hřištích soupeře!!! Pouze v Dřítči byl dostatečný počet hráčů v ostatních zápasech jsme absolvolali utkání v jedenácti hráčích!!! To se ani v nejnižší soutěži nemusí vyplatit. Chtěl bych závěrem napsat, že nekteří hráči mají můj respekt v co do  počtu odehraných zápasů, ale i v jejich kvalitě. Petra Michalce jsem měl v základu při předchozím působení v Litětinách a to co většinou předvádí, je výborný stabilní výkon. Honza Kaplan, další hrající legenda, který neztratil nic z mého předešlého působení.Slukin, tak to je poctivý kámen v mozajce FCL.  Největší překvapení pro mě, je Honza Kremlička!!! Za mého působení byl dorostenec, teď je základním stavebním kamenem. Dále bych chtěl napsat, že jsem velmi rád, že fotbalová rodina Galliků má po Ondrovi další ikonu a to je Martin Gállik. Příslibem je i Tomáš Hermann, až ten pochopí, že může dokázat v těchto nižších soutěžích téměř vše co je v jeho schopnostech, tak bude tím rozdílovým hráčem.
 
V úplném závěru chci poděkovat všem hráčům, vedení FCL a věrným fanouškům.
Bez Vás by nic z toho co jsem napsal nebylo. Poděkování patří i těm, co dokážou báječné bramboráky, uzené maso, klobásy, dobré pivečko natočit apod. Další zvláštní poděkování patří Fefimu za spolupráci, za odvahu a trpělivost.
 
Ještě jednou všem děkuji.
 
Kapitán Jan Kaplan:
Třetí místo v tabulce na první pohled není nejhorší, ale asi jsme všichni čekali více, protože máme pouze o bod více než po loňském podzimu. Hlavní příčinou je to, že se od poloviny září přestalo trénovat a scházeli jsme se pouze v 6 lidech. Podle mého názoru hra nebyla špatná, ale musíme zlepšit důraz a efektivitu v koncovce. Ambice pro jarní část se budou odvíjet od přístupu všech kluků, tým je mladý, nadějný a perspektivní. Hlavně bych si ale přál, aby v klubu zůstal klid, pohoda, dobrá parta a radost z fotbalu, a to bez ohledu na soutěž, která se tady bude kopat. Všem fanouškům přeju v novém roce hodně zdraví a trpělivost s námi. Závěrem byl chtěl poděkovat všem lidem, kteří se podílí na chodu klubu a jeho zázemí, a bez kterých by fotbal v Litětinách nebyl. Za všechny budu jmenovat Jardu a Zuzku