10. kolo FC Litětiny - TJ Sokol Roveň 2:1

15.01.2016 21:34
FC Litětiny - TJ Sokol Roveň (1:0)
Branky: Bečička,  Kaplan - Štancel

Rozhodčí: Šebetka
Diváků: 150

Sestava Litětin: Hájek - , Mikan, Shejbal P., Sekyra, Turek - Kremlička - Pěkný, Kaplan, Fajtšák - O.Gallik,
Střídali: (Michalco, Gallik M., Veverka)
Sestava Rovně: Rojkovič - Sháněl, Pospíšil, Žatecký, Nečesaný - Johanides, Bartl, Vach, Chocholouš - Štancel, Dušek
Střidali: Sluka, Cimfl, Šándor, Motyčka P.

Komentář:
Po výhře v Ředicích ,,Indiáni,, nastoupily k poslednímu utkání sezony, a utkání jak se patří nakonec to nejlepší, hostily totiž v derby sousední Roveň. Před zápasem se hráči bavili a smáli se hromadně a taky aby ne jelikož hned 11 hráčů domácích, kteří nastoupili do zápasu prošlo ,,akademii Sokola,,( Hájek - Mikan, Shejbal, Sekyra, Turek, Kremlička, Pěkný, Kaplan, Fajtšák, Veverka, Michalco) a naopak 6 hráčů Rovně v dávných i nedávných dobách nosili na hrudi bájného ,, litětinského apače,, ( Pospíšil, Bartl, Vach, Dušek, Sluka, Štancl). Přes všechny řeči však hosté nastoupili jen s okresním Johanidesem se zkušenostmi v Holicích a Vachem v útoku , A- tým rovně dopňujícím Žateckým a Štancelem. A však ve 3. minutě se udála situace, kterou i hráči a- týmu Rovně označili za klíčovou v zápase a to když chybující brankář Rovně ,, Meky,, Rojkovič špatně reagoval na balon, O. Gállik udělal brankáři kličku a střílel do prázdné brány, ale kde se vzal tu se vzal balón na brankové čáře vyrazil hostující ,,Pospa,, Pospíšil zpět ke Gálikovi ten i když byl v pozici ,,sedící ležící,, nahrál před kasu ,, Litětinskému Lafatovi,, Bečičkovi ( 4 zápasy 3 góly poznámka redakce) a ten neomylně poslal balon do odkryté svatyně. Od této doby si diváci moc fotbalu neužili, bohužel se místy hrála spíš kopaná. I tak musíme uznat že tým Rovně tlačil, ale naštěstí trefit ten pravý cíl Hájkovi brány se jim nepodařilo. .Litěiny se do šancí dostávali sporadicky a proto za zmínění stojí jen ,,přímák,, Kaplana, který poslal krásný pas na Sekyru jenž mířil jen mimo branku nejistého Rojkoviče.. Roveň prokázala, že má více naběháno a že si umí vytvářet šance, ale i nepříjemné střeli tak všechny Hájek ukrotil a tým podržel i skvělými zákroky. Roveň jen dokázala, že střelci momentálně nemá. Po změně stran Roveň opět vedla taktovku a v tu dobu už obohacena 4 borci z Okresu a musíme uznat že zaslouženě po dorážce Štancla vyrovnala na 1:1, po střední pasáži nepřesností a nakopávaných balonů došlo i na krásnou akci domácích, Fajtšák posunul balon na M. Gallika ten merunu zatáhl na levý roh velkého vápna a ,,á la Hamšík,, nezištně našel Kaplana, ten pumelicí k levé tyči nedal Rojkovičovi nejmenší šanci a radost všech ,,Litěpáků,, neznala mezí 2:1. Do konce zápasu Roveň v křečích tlačila,aby si odvezla z derby alespoň cenný bodík, ale domácích zámek se pečlivě zamkl. Zápas končí LITĚTINY DERBY JE NAŠE a oslavná děkovačka na závěr ,, docela,, povedenému podzimu.

 

Závěrem: Roveň lepší od 10. do 70. minuty a šance napovídaly, že si nějaké body odveze. Ovšem Litětiny předvedly, bojovný výkon, odjezdily zápas po ,,zadku,, a svým důrazem si tři body zasloužily! Přejeme, aby se týmům dařilo v jarní části, FC Litětiny, aby byly důstojným týmem na špici 4. třídy a Roveň aby zachovala okresní příslušnost i do dalších let.

 

Ohlasy k derby co redakce pochytila:
J. Veverka St. – pokladník FCL: Sakra on nastoupil Sluka, jen aby nedal branku a nepohřbil nás (Sluka- bývalý jednatel FCL)
T. Mikan - kapitán FCL, dříve kapitán dorostu Rovně: Ty vole plíce jsem nechal v krabičce ),,startek,, si vole chytej Štancla nebo Johanidese, ty jo ty sou rychlý :-)
L. Barl - bývalý kapitán B- týmu Litětin, momentálně středopolař B- týmu Rovně: - Hm musím s tebou souhlasit, gól na 2:1 asi první fotbalový moment zápasu
J. Baláš – brankář A- týmu Roveň - Sem si dnes mohl jit zachytat, ale dva fotbaly o víkendu na hřišti to né, to si dám na derby radši pivko a něco na zub
M. Jirout - trenér FCL, dřive kopal okres za Roveň : Tááááák, body jsou tam kde mají bý
Díky všem fanouškům obou táborů za ..vesměs kladné a slušné,, INDIANI hurá na jaře do Topol Areny!!!

 

 Fotogalerie: přikáldáme foto kapitána FCL, který má jasno...bohužel fotodokumentace ze zápasu do naší redakce stále nedorazila!!!