2. kolo FC Litětiny - TJ Sokol Roveň 2:2

21.08.2017 20:13
  FC Litětiny - TJ Sokol Roveň 2:2 (1:0)
  Branky: 7. Štancel Miroslav, 48. vlastní (Dušek) - 51. Dušek Jakub, 48. Kučera Jakub
 
Střídali: Černý, Bečvařík, Novotný (Připraven: Štorek, Hájek T.)
 
Sestava Rovně: Baláš - Kučera, Král D.,Šándor Mar., Bartl - Dušek, Žatecký,
Kaplan, Machatý, Pekárek - Absolon
Střídali: Šándor Mich. (Připraveni: Mikan, Kašpar M., Sluka)                             
                                                                                                                                     
Rozhodčí: Rázek Stanislav  
Diváků: 200 (vyprodáno)
Žluté karty: 3:1 (Gallik, Hermann, Johanides - Král
Červené karty: 0:0
Fotogalerie: zde (opravdu jen hrstka fotek, ale přesto děkujeme p. Ročkovi)
Komentář redakce: Po letní pauze se opět roztočil okresní fotbalový kolotoč. První zápas ve zpět vykopané III. třídě na domácí půdě Indián arény, tradiční termín kdy se koná v Litětinách pouť a ke všemu ještě DERBY se sousední Rovní, která se neudržela v okrese a když se k tomu přidá dobré fotbalové počasí, co více si může fanoušek tohoto sportu přát? Pojďme v rychlosti zmapovat, co se dělo na hřišti.  Za Litětiny se představil ,,staronový plejer,, T. Hermann a Johanides, který přišel právě z Rovně. Roveň postrádala 4 hráče ze stabilní sestavy, ale i tak přivezla do Indián arény kvalitu. Zápas se odehrával   70. minut spíše ve středu hřiště, spousta nepřesností a pár neproměněných šancí na obou stranách. Za zmínku stojí jen nastřelená tyč Kremličkou. Po hezké přihrávce se první prosadil domácí Štancel, ve druhém poločase hned Litětiny udeřili podruhé, to když se v 48. minutě K. Pěkný snažil tečovat balon, ale zastoupil ho roveňský Dušek a k pravé tyči posílá Balášovi další navštívenku 2:0. To však bylo z pohledu domácích vše, postupem času docházely síly a tak na hřišti bylo prakticky jen jedno mužstvo.
 
A přišel trest, Pekárek centruje a Dušek kolenem koriguje na 2:1 a bylo hůř v 68. minutě zbytečně ztratil míč Kremlička k odraženému balonu se dostal Kučera a střelou k tyči nedal Štrbkovi šanci 2:2. Do závěru zápasu Roveň bušila na Litětinskou bránu jak vojáci v bitvě u Verdunu, ale nic z toho. Mnozí fanoušci z Rovně se dožadovali i penalty v 91. minutě za ruku ve vápně, ruka byla, ale podle nových pravidel byla v přirozeném pohybu a nastřelená, tudíž je na rozhodčím zda pískne nebo ne obě varianty si totiž lze obhájit.
Závěrem: Roveň podle našeho pohledu prováhala minimálně 60. minut, přesto podle předpokladu byla na hřišti lepším týmem, Litětiny měly pár dobrých pasáží, ale v závěru síly docházely a hrát se o pár minut déle zřejmě by padl další gól, ale kluci to ubojovali a jezdili jak se říká po zadku. Posledním slovem, děkujeme všem fanouškům obou táborů, kteří přišli a podporovali své týmy, za celkový počet 200 diváků by se nestyděl ani Laviho Vyšehrad :-)
 
 
 
Ohlasy hráčů Derby:
Jan Kaplan, kapitán FCL: Hráči FCL se snažili svému soupeři, který ještě na jaře hrál o 2 soutěže výše, vyrovnat bojovností a zabezpečenou obranou. To se jim v prvním poločase celkem dařilo, navíc šli do vedení. Druhý poločas začal překvapivým zvýšením náskoku FCL. Pak se ale projevila absence tréninků u domácích a kvalita na straně Rovně, která vyrovnala a do poslední minuty bojovala o vítězství. Konečná remíza je vzhledem k vývoji zápasu spravedlivá.
Luboš Kaplan, kapitán Rovně: Od soupeře jsme čekali bojovný výkon, což se naplno potvrdilo. Na začátku utkání jsme si vypracovali několik příležitostí, které ale zůstaly nevyužité. Postupem času se zápas zcela vyrovnal a domácí postupně vstřelili dvě branky (bohužel první ovlivnil nesoulad posouzení situace mezi hlavním a pomezním rozhodčím a reakce na to od našeho gomana). Druhý gól byl nešťastný vlastenec. Ke konci zápasu již soupeři docházely síly a s vypětím všech sil udržel ,,asi spravedlivou,, remízu.
Martin Gallik, hráč FCL: Zápas začal tak, jak všichni čekali. Roveň tlačila a my jsme nevěděli kudy kam. Ale pak přišel brejk a bylo to 1:0. Najednou jsme měli šance a do poločasu mohlo být skóre pro nás ještě příznivější. Druhá půle a hned náš gól na 2:0. V tu chvíli začal tlak Rovně a bylo jich plné hřiště. Tlak byl opravdu velký a můžeme být rádi alespoň za bod. Chci poděkovat všem za nasazení, fakt klobouk dolů, ale naše kondička je na bodu mrazu a chtělo by s tím začít něco dělat.
Jan Baláš, brankář Rovně: První půle byla vyrovnaná s řadou šancí na obou stranách. Z protiútoku se prosadil pouze Litětinský Štancel. Ve druhém poločase jsme chtěli zápas otočit a dát brzy branku, ale bohužel jsme si dali vlastní gól. Přesto jsme si vytvořili řadu šancí a dokázali alespoň srovnat na 2:2.
Vojtěch Novotný, hráč FCL:
Derby bojovné s nasazením.Neočekávaně jsme se dostali do dvoubrankového vedení díky nasazení a bojovnosti.Ovšem fotbalovější a fyzicky lepší Roveň ke konci utkání ukázala své kvality a zaslouženě vyrovnala.Dobře utkání zvládl rozhodčí a díky patří i divákům,kteří přišli v hojném počtu.
Tomáš Pospíšil, stopér FCL: Určitě to byl velmi těžký zápas, už jen z toho důvodu, že je to derby a navíc kvalita soupeře byla velká. Ten nás ovšem podle mě podcenil a nebýt toho, že jsme odpadli fyzicky a začali chybovat, asi by všechny body zůstaly doma. Tudíž do příštího derby musíme vypilovat fyzičku a Roveň určitě porazíme. 
Jan Kremlička, obránce FCL: Co si budeme nalhávat za náš závěr Roveň měla vyhrát o dvě, tři branky, ale na druhou stranu jsme se silnějšího soupeře nebáli a tu remízu si vydřeli. Myslím si, že nás Roveň i dost podcenila.
Lukáš Johanides, záložník FCL a bývalý hráč Rovně: Roveň byla určitě lepším týmem, ale my hráli srdíčkem a bojovali, jinak zápas pro mě nic zvláštního o proti ostatním neznamenal a trému jsem neměl (pro Lukáše to bylo první derby v Litětinském dresu), akorát mě mrzí, že jsem nehrál déle. 
 
A na závěr: Radek Pištora, obsluha udírny:
Z pohledu občerstvení hodnotím derby s Rovní velice kladně, dělali jsme tradičně bramboráčky, po kterých se doslova zaprášilo ( o poločase už nebyly) uzené a klobásky. Fanoušci obou klubů si vše pochvalovali a jsem rád, že se vše snědlo. Myslím že se zápas povedl ve všech směrech. Je vidět, že v občerstvení se Litětiny mohou řadit na špici v kraji. Závěrem chci poděkovat všem, kteří se na přípravě občerstvení podíleli.