Rozhovor s předsedou FCL J. Kremličkou

10.02.2016 14:15
První letošní rozhovor nemůžeme věnovat nikomu jinému než nově zvolenému předsedovi FCL Jindřichovi Kremličkovi, který vystřídal po dvou letech ve funkci Radka Pištoru

             

Čau Jindro, teda spíše pane předsedo, na začátek se tě zeptám, jak se máš v novém roce?
O: Děkuji za optání, v novém roce to zatím jde, i když je teprve začátek, akorát mám poraněné koleno, které mě limituje v chůzi a pobolívá
 
Právě jsi byl valnou hromadou FCL zvolen předsedou klubu, vstupuješ tak do rozjetého vlaku po bývalém předsedovi R. Pištcovi, jaké máš z toho pocity?
O: Za prvé bych chtěl, Radkovi poděkovat za to že i když bylo, nejhůře tak to ustál. A jinak si myslím, že vlak je rozjetý dobře tvoří se dobrá parta a až na pár výstřelků (ale ty se dají ukočírovat) je v klubu pohoda. Tak myslím, že by to mohlo i nadále fungovat aspoň v to doufám
 
Jindro, ty jsi vlastně spoluzakladatel FCL, bývalý hráč a v sezoně 2012 – 2013 jsi už i předseda byl, co tě vedlo se opět do funkce ,,prezidenta,, klubu vrátit?
O: Jak už jsem se zmínil, momentálně je v FCL dobrá parta kluků, nejsem tu kvůli nějakému papírování a ostatní věci spojené s kancelářskými funkcemi, ale spíš chci týmu pomoci jak manuálně tak i nějakou tou radou. Když jsem zastával, funkci v roce 2012 nebylo skrz pracovní záležitosti tolik času, teď už je ho více a tak doufám, že klukům pomůžu.
 
Když jsi byl předseda byly tu dva týmy A a B, ty jsi podporoval u zrodu B –tým ale s postupem času jsi změnil, názor co k tomu vedlo?
O: Tak to je úplně jednoduchá otázka, na začátku B – týmu byla kupa lidí, kluci z B –týmu chodili a jak jich je moc a jak budou pomáhat A –týmu jenže pak najednou nadšení opadlo a lidí se moc nedostávalo, a přístup některých  ,,béčkařů,, k A – týmu taky nebyl nejlepší. Vznikla určitá rivalita mezi hráči A a B osobně mě to strašně mrzelo, ale přesvědčilo že by se B –tým měl zrušit.
 
Takže s odstupem času si myslíš že B –tým byla špatná myšlenka nebo tu zůstalo i něco dobrého k ponaučení?
O:  Určitě to nebyla špatná myšlenka, i když to postrádalo kde jakou koncepci. Ale zase to dopomohlo k obměně generace, zůstali tu mladý kluci, kteří snad si teď sedli a snaží se zlepšovat, i když to vedlo k sestupu myslím, že pro jejich vývoj to byla nejlepší zkušenost. Doufám že, začnou zase od základů.
 
Jindro, ty jsi byl tenkrát u toho, když se v 1998 postupovalo do 3. třídy, myslíš, že kluci mají potenciál touto myšlenkou taky žít?
O:  Řeknu to asi takhle, když jsme tenkrát postupovali tak jsme za prvé měli super partu a za druhé nám k tomu pomohlo i štěstí a hlavně euforie všech lidí kolem fotbalu FCL ale i všech fanoušků. A jestli mají kluci potenciál postoupit? No řekněme to takhle kluci hrají teď někde kolem 5. místa což je pro ně super, ale slyšel jsem od všech že by chtěli ten pocit postupu taky zažít a pokud bude nějaká podobná konstalace jako tomu bylo v 98 tak si myslím, že by se třeba do dvou – tří let mohla zase trojka hrát.
 
Ještě na to navážu, myslíš si, že je v týmu i někdo takový nebo celý tým aby se v Litětinách kopal někdy okres?
O: O jednotlivcích mluvit nebudu. Ale, jak jsem řekl, musí si vše sednout kluci se dát dohromady, zapracovat na sobě a být konkurence schopný 4. třídě. Když toto zvládnou, třeba odměna bude postup do 3. třídy, ale okres je už meta, kterou vidím v FCL jako utopii. I když bych se rád mýlil.
 
Jsi předsedou teprve pár minutek, ale pověz, jestli máš nějaký plán nebo nějaký cíl ke kterému budeš vzhlížet?
O:  Na to je ještě moc brzy, ale určitě v nejbližších dnech svoláme schůzi výboru a všechny body, který budeme chtít dokázat, si v klidu probereme.
 
Určitě jsi už informoval o funkci svojí ženu Lenku, prozraď čtenářům, jaká byla reakce?
O: Informoval. Reakce? ,, bez komentáře,, respektive není vhodná pro tento rozhovor :-)
 
Na závěr se tě zeptám, jaký máš z pozice předsedy klubu názor na spojení FC Litětiny s TJ Sokol Roveň?
O:  Myslím si, že rivalita obou klubů by to ani nedovolila, a ani já bych tuhle myšlenku nepodpořil
 
Poslední otázka, chtěl by si něco popřát hráčům, fanouškům a čtenářům FCL?
O: Hráčům přeju, aby táhli za jeden provaz, aby se nehádali a aby proměňovali své gólové šance a dělali radost divákům. Jinak všem přeji hlavně pevné zdraví v novém roce a divákům, aby nám byli věrni i nadále protože fotbal chceme hrát pro ně.
 
Jindro, děkuji za rozhovor a přeju ti ve tvé funkci mnoho zdaru a úspěchů!