Rozhovor s Ondrejem Gallikem - hrajícím trenérem FCL

22.08.2014 08:06

Začala nám nová sezona a tak i náš reportér Libor Hájek se pokusí restartovat svou kariéru a bude se snažit okořenit webové stránky a pečlivě připravované Indiánoviny svými rozhovory. Kdo by měl být adept na první rozhovor v sezoně je jasné, vyzpovídáme jednoho z nových trenérů O. Gallika. Ondrej je momentálně nejstarší aktivní hráč FCL Litětin a zároveň převzal tým s Petrem Strakošem po skončivším Pavlu Shejbalovi.

Ahoj Ondro, gratuluji k první výhře v sezoně! Pověz nám jaké to bylo podle tebe utkání?
Zdravím čitateľov webu aj Indiánovin, k zápasu by som povedal, že prvý polčas bol naozaj na prd, chalani sa síce snažili, ale nezohranosť bola veľmi spoznať. Druhý polčas bol o poznanie lepší a hlavne chalani hrali srdiečkom.

Ondreji, po odchodu Pavla Shejbala z pozice kouče A-týmu si se stal spolutrenérem s Petrem Strakošem. Jaké máte pravomoce a kdo je hlavní a kdo asistent?
S Fefim (P. Strakoš) nemáme určené právomoci, na všetkom sa dohovárame spoločne, akurát tréning a drinu na ňom si beriem na starosti ja.

Jsi trenérem, ale zároveň i hraješ a dnes ses nominoval na střed zálohy. Je možnost že O. Gallik už odloží kopačky a navlékne jen trenérské sako?
Máš pravdu. Dnes som si vážne prial vyhrať a preto som sa ako istotu nasadil na stred zálohy (smiech), nie nie určite som schopný sa posadiť len na lavičku a aby hrali mladší, ale dnes sme sa s Fefim dohovorili, že to skúsim. Každopádne som nečakal, že odohrám celý zápas a navyše nahrám bratovi na gól (smiech).

Ptám se, protože se každým rokem posouváš v tabulkách za odehrané zápasy. Láká tě předehnat kamaráda Zdeňka Kašpara, který už pověsil kopačky na hřebík? (viz. foto FCL – Chvojno)
Však si doma vediem štatistiku. (smiech) Je síce pozitívne, že Kašpi skončil, ale ja by som musel hrať tak do päťdesiati rokov, aby som ho predbehol. A to je tiež môj plán. :-)
 
Prozraď prosím čtenářům jak si spokojen jakožto trenér s kádrem a jeho kvalitou?
Som celkom spokojný, sú tu dva kvalitní brankári a veľa mladých a nádejných hráčov. Kostru nám tvoria aj skúsení hráči takže si myslím, že kvalita tu určite je.

Ptám se protože skončil B-tým a z áčka odešlo hned 8 hráčů (Petr Shejbal, Rázek, Němec, Cabicar, Fliger, Mládek, Kasal), kteří pravidelně hráli v základu. Jak se s tím tým vypořádá?
Aj keď toľko hráčov skončilo a zrušilo sa béčko máme tu 20 rovnocenných chlapcov, ktorí zatiaľ ukazujú, že chcú hrať a futbal ich baví. A nebude dlho trvať a myslím, že plnohodnotne zaskočí už zmieňovaných hráčov. Skrátka každý je nahraditeľný

Byl jsem se podívat a zahrát si s vámi na tréninku fotbálek, a musím říct, že účast 13 lidí byla super, a i kvalitně vedený trénink kluky bavil. Jaký máš ty názor na tréninkovou morálku?
Poviem to takto, zatiaľ sa mi to páči, nepamätám si kedy by chodilo pravidelne toľko ľudí na tréning, takže morálka je super. A myslím, že tento mladý tým buduje konečne znova súdržnú partiu, ktorá sa pomaličky vytrácala.

Co si myslíš o nové hře na tréninku alias „Dřevák“ podzimu?
Nemôžem inak povedať ako že super, záverečný futbálek má na tréningu náboj. Zatiaľ som raz vyhral a raz prehral holt si budem musieť vždy tým lepe vybrať. (smiech)

Ondreji, mohl by se v Litětinách kopat někdy okres?
Za rok, pretože tento rok bude 100 percentne postup. (smiech) Teraz vážnejšie - myslím, že by bolo pekné si hrať pokojný stred tabuľky.

Příští zápas zajíždíte do ambiciózních Dražkovic. Co od zápasu očekávat?
Bude to veľmi, ale veľmi ťažký zápas. Súper je mladý, behavý, ale zároveň skúsený. My musíme zlepšiť prihrávku, fyzičku a celkový prejav tímu. Potom sa môže hovoriť aj o tom, že by sme tam mohli urobiť úspech.

Závěrečná otázka - kde by si chtěl letos s týmem skončit a jaké jsou tvé osobní ambice ve fotbale?
Tak určite sa vyhnúť zostupu z veľmi kvalitnej III. triedy a skončiť v strede tabuľky. A moje osobné ciele vo futbale som už povedal - hrať do päťdesiatich, predbehnúť Z. Kašpara. :) A potom v pokoji navliecť to sako a koučovať chlapcov v tom okrese. :)

Ondrej děkujeme Ti za rozhovor, přejeme Ti hodně úspěchů na hřišti i na střídačce a hodně zdraví a štěstí v osobním životě!