Hodnocení sezony 2016 - 2017 od vybraných členů FC Litětiny

12.07.2017 19:15

Předsezóní cíl = automaticky si vybojovat postup do III. třídy, tak zněl požadavek vedení a přání fanoušků a příznivců FCL. Konec sezony = cíl splněn! Zeptali jsme se pár členů klubu jak sezonu hodnotí...tady jsou jejich vyjádření:

Jaroslav Veverka st. - pokladník a důležitý funkcionář FCL:
Pokusím se trochu zamyslet nad uplynulou mistrovskou sezonou 2016-2017.Podzim je už tak daleko, že tam moje paměť nesahá, ale přezimování na nepostupové pozici tam bylo. A na jaře to začalo. Určitě to bylo super, nervy tekly na každém zápase,hlavně když jsme zjistily že ten mistr  a postup jsou reálné. Obzvláště zápas v Dašicích, to bylo něco . Tam proběhlo vše i národnostní otázka. Naše taktika: " netrénuju , ale vyhrávám", vyšla. Je tu ale třetí třída, tak změňme taktiku: "potrénuju a vyhraju". Zase to budou nervy, to už je náš fotbalový život. Naše klubovna funguje super. Děkuji tímto všem lidičkám, kteří nám to zázemí připravují .Tož vzhůru do boje a hrajme tak, ať nejsme za blbce. Zmar všem příštím soupeřům!!! Přeji vám všem super dovolenou a nezapomeňte dodržovat pitný režim. Čus v nové sezoně. Zdraví Vás Jarda pokladna.

 

Václav Vaníček - trenér FCL:

Příznivému hodnocení janí části sezóny přispělo několik faktorů,za prvé, že mužstvo po odchodu sedmi hráčů, dokázalo doplnit tyto hráče stejně kvalitnimi hráči, kteří v rozhodujících chvílích prokázali svoje kvality. Druhý faktor byly zápasy s favority soutěže, zápas v Dašicích, který jsme zvládli až v samotném závěru i přesto, že jsme vedli 3:0, byl nesmírně důležitý. Po tomto zápasu jsem byl přesvědčen, že naše mužstvo získá titul, protože to, co hráči předvedli v druhém poločasu bylo impozantní. Další moment, který patří do kroniky FCL, byl zápas v Rovni, kdy jsme prohrávali po poločase 3:1 a v druhém poločase zápas otočili na 4:3 v náš prospěch. Takticky velmi výborný byl zápas v Nemošicích, který jsme vyhráli 2:0 nás nasměřoval k cestě k titulu. Další zápasy jsme potřebovali pouze vyhrát i když musím přiznat, že jsme hráli jen to, co nám stačilo k vítězství. Tečkou k titulu byla remíza v Ředicich, která ukončila dlouholetou dobu od posledního titulu FCL. Ostatní zápasy byli jen formalitou, kdy jsme navyšovali náskok od ostatních soupeřů. Všem hráčům chci ještě jednou  za to, co dokázali pro FCL vybojovat, jsem na vás hrdý a pyšný, a bylo mi ctí Vás trénovat. Vašek FCL

 

Jan Kaplan - kapitán FCL:

Jarní část sezóny je pro mě překvapením a chci za ni všem klukům poděkovat. I když se začátek nepovedl, tým prokázal sílu a již 2 kola před koncem si zajistil postup. Rozhodující podle mě byl zápas v Rovni, kde jsme byli v poločase na dně, a přesto se nám podařilo výsledek otočit. Po dalším vynikajícím výkonu na půdě Nemošic jsem už o postupu nepochyboval. Na jaře byla klíčová dobrá hra celé obrany a střelecká potence Míry Štancela. Doufám, že tým vydrží pohromadě a bude hrát důstojnou roli ve 3. třídě.

 

Karel Pěkný - hráč a člen výboru FCL:

Sezona byla dobrá, hlavně s příchodem Vaška se začalo dařit. Ke konci klasika, marodka a špatná tréninková morálka. Vše se zvládlo a jedeme dál, hlavně ať se daří a nadšení nám dlouho vydrží.

 

Vojtěch Novotný - hráč FCL:

Předsezónní cílem byl postup do 3.třídy,který jsme si chtěli vybojovat na hřišti.Nakonec se tento cíl podařilo splnit díky vydařenému jaru.Po podzimu,jsem já osobně moc nevěřil,že to zvládneme.Odešli někteří kluci,přišli jiní. Začali jsme špatně(0:2 s Rovní),ale pak se tým zvedl,přiklonilo se i štěstí s vyhrálo se několik utkání v řadě. Díky tomu jsme nakonec postup uhráli a slavili dokonce s předstihem


Libor Hájek  - správce web. stránek FCL:

V první části sezony se celkem dařilo, tým se mohl spolehnout na bratry Hermannovi, jenže v závěru podzimní části přišel útlum a tým skončil na třetím místě a pro mnoho lidí byl postup opět jen zbožným přáním, navíc tým opustilo 7 hráčů včetně nejlepšího střelce T. Hermanna, zkušeného záložníka Pavliše nebo obránce Turka. Vedení klubu však přivedlo kvalitní náhrady, do útoku ,,snajpra,, Štancela, golmana Štrbku nebo Fontu s Hradcem. Jenže první jarní zápas rovnalo se katastrofě, to když jsme prohráli doma s Rovní a výkon nebyl vůbec optimální. Tým se oklepal a do zbytku jara vložil veškeré síly, a i shodou okolností a špatné formy soupeřů o postup, mohl čtvrou třídu vyhrát s dostatečným bodovým náskokem. Zápasy v Dašicích nebo Rovni ukázaly, že je v týmu bojovný duch a táhne za jeden provaz. Skoro do ,,reprezentační formy,, se rozehral M. Gallik, ostrými pálil již zmiňovaný Štancel a muziku na stoperu tvrdil T. Pospíšil. Pochvalu však zaslouží celý tým a klub, počínaje trenérským duem Vaníček - Strakoš, neunavným fanouškem J. Turkem, až po veškeré pomocníky FCL. Děkujeme všem za skvělou sezonu a věříme, že i III. třída se ponese minimálně ve stejném rozpoložení. PS: Jediný vykřičník dáváme tréninkové morálce, ale to už je v Litětinách ohraná písnička!!!