7. kolo: Litětiny - Moravany B 2:6 (1:3)

22.09.2014 18:53

FC Litětiny  - TJ Sokol Moravany B 2:6 (1:3)
Branky: T. Komárek, Opršal - Hynek 2x, Bakeš, Půlpán, Rataj, Král
Rozhodčí: Zeman, ŽK: bez karet, diváků: 60
Sestava: Hájek - Michalco (48. Kaplan), Cerman, Pospíšil, Kremlička - Pěkný, Bečvařík, Opršal, M. Gallik (79. Sluka) - T. Komárek (66. F. Komárek), Pekárek (57. Veverka).

V sedmém kole jsme přivítali soupeře z Moravan. Tým složený z "profesorů fotbalu" se zkušenostmi z vyšších soutěží. Do základní sestavy se konečně vrátil rekreant Honza Kremlička, chyběli naopak Ondrej Gallik, Tomáš Mikan a ženich Sláva Roček. V domácím prostředí se do branky postavil opět Tomáš Hájek. Po úvodní oťukávané zahrozili jako první hosté a to hned střelou, která se zastavila až o tyč domácí svatyně. O pět minut jsme už takové štěstí neměli. Po zbytečné ztrátě uprostřed hřiště prošel hostující Bakeš obranou až do zakončení - s nabídnutou šancí si věděl rady - bezpečně k tyči - 0:1. O pár minut bylo ještě hůře. Tentokrát jsme se dopustili zbytěčného faulu na hranici vápna. K přímému kopu z výhodné pozice se postavil Půlpán, který vymetl pavouky v horním rohu naší sítě - 0:2. Směrem dopředu jsme opět vůbec nehrozili, nebyli jsme schopni se prokombinovat ani k náznaku šance, nakopávané balony byly rovněž velmi nepřesné. Ve 28. minutě nás ještě zachránila střelecká "antimuška" Švadlenky, který, ač zcela osamocen na úrovni penalty, pálil jen vedle tyče. Další branka se nám tak třepetala v síti až ve 39. minutě. Nedůraz při bránění rohového kopu byla opět potrestána, Moravany nás vyučovaly v efektivitě zakončení - 0:3. Do první šance jsme se dostali až minutu před koncem poločasu a hned z toho byla branka. Opršal vyslal do úniku Tomáše Komárka. Ten postupoval společně s Pekárkem na jediného obránce hostí, rozhodl se pro zakončení a dobře udělal - střelou k tyči překonal hostujícího Rabu - 1:3. S trochou dávky ironie můžeme tvrdit, že i my jsem byli v prvním položase velice efetivní v koncovce - 1 šance = 1 branka. Komárek tak vykřesal malou jiskřičku naděje do druhé půle. Jiskřičku však po šesti minutách druhého poločasu uhasil ve svých rukavicích Tomáš Hájek. To když svou špuntovku natáhl Hynek a následný "projektil" skončil k překvapení všech v naší síti - 1:4. Druhou šanci jsme si vypracovali až po 65 minutách hry. Opět u toho byl Tomáš Komárek, který dostal jak jinak než pěknou přihrávku od Pěkného do výborné střelecké pozice, ale k naší smůle se mu tentokrát hostujícího brankáře překonat nepovedlo. A tak opět brankově zahřmělo před naší brankou - Bakeš našel zpětnou přihrávkou Rataje, který nekompromisní střelou navýšil vedení svého celku - 1:5. Do střelecké listiny se mohl zapsat i mladší ze sourozenců Komárkových Filip, ale i jeho vychytal pozorný Raba. Společně se začátkem deště se nám snesla do sítě i šestá branka - střela z hranice velkého vápna a půltucet byl na světě - 1:6. Poslední slovo jsme však měli přeci jenom my. Další střídající hráč Sluka ještě střílel pouze slabě, ale o minutku později pálil Opršal, jeho střelu tečoval obránce tak nešťastně, že se lobem dostala až za záda bezmocného moravanského brankáře - 2:6.

Závěr: Opět velmi slabý výkon našeho týmu, Moravany nebyly tak silným soupěřem jako Ostřešany, ale i tak nám dokázaly nadělit na domácím hřišti 6 branek. Problémem je především přihrávka - nejsme schopni souvislé kombinace, nedáme si totiž ani pár jednoduchých nahrávek za sebou. Většina hráčů jako kdyby měla strach hrát a lehce ztrácíme míče. Jediným pozitivem jsou dvě vstřelené branky - protrhli jsme totiž serii 4 utkání bez její vstřelení. Velkým negativem naopak morálka - jakmile někdo nehraje celých 90 minut tak už je plný záště a hledá viníka všude jinde, nikdo si nechce připustit svou chybu. Hrajeme to přeci pro zábavu (i když to teď výsledkově na zábavu nevypadá) a pro partu, k sakru! Ale pojďme dál - co bylo, to bylo. Teď nás čekají dvě utkání s týmy se kterými bychom se teoreticky měli fotbalově rovnat - nejprve výjezd do Ostřetína a poté doma Sezemice B. Především v těchto utkáních musíme pořádně zapnout a naplno bodovat. Pokud bychom měli prohrát i s těmito soupeři tak nemáme v této soutěži co dělat, ono ani Nemošice nebudou donekonečna prohrávat. Pojďme se semknout a dokázat, že na to máme!

Moravanští nahánějí střelce Komárka.

Do sestavy se nám vrátil Honza Kremlička.

Brankáři si v posledních zápasech připadají jako rybáři.

Chvílemi to byl pěkný tanec.

Psali o zápasu: Noviny Pernštejn

Fotogalerie: kompletní fotogalerie na fclitetiny.rajce.idnes.cz

Ostatní výsledky: Chvojenec A - St. Hradiště B 5:2, V. Chvojno - Sezemice B 2:3, Dražkovice - Ostřetín 5:1, Mikulovice - Ostřešany 1:2, Nemošice B - Opatovice n. L. B 0:0, Jaroslav - Torpedo Pce 0:4

Následující kolo: St. Hradiště B - Ostřešany, Moravany B - Mikulovice, Ostřetín - Litětiny, Sezemice B - Dražkovice, Torpedo Pce - V. Chvojno, Opatovice n. L. B - Jaroslav, Chvojenec A - Nemošice B

Zapsal: Michael Sluka

Diskusní téma: 7. kolo: Litětiny - Moravany B 2:6 (1:3)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek