14. kolo: Litětiny - Jaroslav 0:3 (0:1)

24.03.2015 13:39
FC Litětiny - TJ Sokol Jaroslav 0:3 (0:1)

Branky: Šmidberský 2, Horníček
Rozhodčí: Zeman, ŽK: 0:1, diváků: 80
Sestava: Sluka - Michalco (67. Turek), Pospíšil, Veverka (50. Mikan), Kaplan - Pěkný, Bečvařík, M.Gallik (60. Klement), Kremlička - Pekárek, P.Plžik (46. Sekyra)

Nedělním utkáním nám začala jarní část sezony a tím i výzva zachránit se v soutěži. Příprava se nám relativně vydařila - 2 výhry a 1 prohra. Na první ostrý zápas pod novým koučem Michalem Jiroutem jsme tak byli patřičně natěšeni. Jak se však ukázalo v průběhu utkání jen to k úspěchu nestačí. V našem týmu se poprvé objevil Tonda Sekyra (návrat z hostování z Holic), od příštího zápasu by měli být k dispozici ještě Pavel Švarc a Ondra Fajčák (oba hostování z Rovně). Oproti podzimu jsme zlepšili kombinaci (kterou bohužel stěžuje náš hrbolatý povrch), ale ve finální fázi jsme bohužel selhali - bývalého spoluhráče Romana Valentu jsme za celý zápas vůbec neprověřili. Ale pojďme postupně - první větší šanci skórovat měli hosté - podařenou střelu však vytěsnil Sluka mimo tři tyče. Bohužel o pár minut již lovil míč ze své sítě - Šmidberský se obtočil okolo Petra Michalca a střelou po zemi k tyči otevřel skóre zápasu - 0:1. Jak již bylo uvedeno výše - snaha o kombinační hru z naší strany by byla, ale k zakončení se ne a ne dostat. Jedinou výjimkou v prvním poločase byla velká šance Jardy Veverky, ale zblízka bohužel nedokázal překonat Valentu. Do druhé půle nastoupil do útoku Honza Kremlička, ale potřebnou údernost a zakončení ani tato změna nepřinesla. Postupem času nás bohužel soupěř začal přehrávat a vytvořil si i několik slibných akcí - za ty největší - tutovku z malého vápna zlikvidoval Sluka a střelu z přímého kopu zastavilo břevno. Druhé branky, která definitivně rozhodla o exportu tří bodů do Jaroslavi, rozhodla 73. minuta kdy se v souboji srazili Turek a Sekyra a balon nasměrovali přímo do běhu Šmidberskému, který nabídnutou šancí nepohrdl - 0:2. Tečku za utkáním udělal Sluka když nepodařeným odkopem nahrál na nohu Horníčkovi, který mu tuto zásilku poslal expres do odkryté svatyně - 0:3. Musíme si přiznat, že soupeř byl lepší (ale hratelný!) a na body to tentokráte nebylo. Příští týden zajíždíme na hřiště Vysokého Chvojna což by měl být zápas o něčem jiném - soupeř se nachází jen o dvě příčky nad námi a v případě vítězství bychom se mu přiblížili na pouhé dva body. Pro pamětníky připomínáme, že doma jsme tohoto soupeře porazili 5:2 - což je naše jediná výhra v probíhajícím ročníku.

Napsali o zápasu: Po vyrovnaném poločasu, kdy domácí podržel gólman, byla Jaroslav po obrátce mírně lepší a v 73. min. utekla na 2:0, aby v závěru pečetila výhru... (Noviny Pernštejn)

Fotogalerie: tentokrát bohužel bez fotodokumentace

Ostatní výsledky: Moravany B - Opatovice n. L. B 4:0, Mikulovice - Nemošice B 10:0, Dražkovice - V. Chvojno 3:1, St. Hradiště B - Sezemice B 2:1, Ostřetín - Torpedo Pce 1:2, Ostřešany - Chvojenec A 6:1

Následující kolo: Dražkovice - St. Hradiště B, V. Chvojno - Litětiny, Jaroslav - Mikulovice, Nemošice B - Ostřešany, Chvojenec A - Moravany B, Opatovice n. L. B - Ostřetín, Torpedo Pce - Sezemice B

Zapsal: Michael Sluka

Diskusní téma: 14. kolo: Litětiny - Jaroslav 0:3 (0:1)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek