14.kolo Dříteč B - FC Litětiny 3:5

30.09.2016 23:13
Dříteč B - FC Litětiny 3:5 (1:2)
Branky: 16. a 87. Martin Závorka, 78. Michal Pluhař - 38. Patrik Plžík, 45. a 73. Martin Gallik, 77. Vojtěch Novotný, 80. Jiří Hermann
Rozhodčí: Jakub Petr
Diváků: 50
Žluté karty:  1:2 ( Turek, Pavliš)
Červené karty:
                                          
                                                                                                                  
Sestava Litětin: Sluka - Michalco, Pospíšil, Sekyra, Kremlička - Pavliš, Gallik, Kaplan, Fajtšák - Hermann T.,  Plžík
Střídali:  67. Jiří Hermann, 76. Vojtěch Novotný, 76 Jakub Turek
 

Fotogalerie: zde

 
Komentář trenéra:
Hned v úvodu musím napsat, že to byl zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. V prvním poločase jsme byli aktivnější, rychlejší v přechodové fázi, rovněž přesnější a vytvařeli jsme si brankové příležitosti, které jsme bohužel nedokázali proměnit. A tak udeřil soupeř, který z ojedinělé příležitosti vstřelil krásnou branku, střelou ze střední vzdálenosti.Naštěstí i po této brance jsme nepřepustili iniciativu soupeři a dále diktovali rytmus hry. Po krásné kombinační hře a kolmých přihrávkách skóroval P. Plžík a následně M. Gállik. Do druhého poločasu poslal trenér domácích na hřiště další posily se zkušenostmi z Á týmu a soupeř převzal iniciativu a doslova nás uzamkl na naší polovině.Bylo nesmírně důležité, že naše defenzivní hra byla velmi kvalitní a proto akce soupeře končily na hranici velkého vápna. Pouze v jednom případě měli domácí brankovou šanci, ale zakončení bylo nepřesné. Byl to zlomový moment, protože několik minut poté jsme skórovali potřetí z brejkové situace, kdy M. Gállik podobně jako jeho bratr Ondra v době aktivní činnosti vstřelil důležitý gól. I nadále jsme se soustředili na defenzivu a hrozili z brejkových příležitostí. Na hřiště mezitím přišel J. Hermann, který měl za úkol zabránit zakládání útočných akcí defenzivními hráči soupeře a sbírat odražené míče na naší polovině. Zvládl tento úkol výborně a přidal něco navíc. V 75. minutě přišli na hřiště V. Novotný a J. Turek a uběhlo pouze 10 sekund a V. Novotný krásným half volejem přidal čtvrtý gól našeho mužstva.Poté na chvíli polevila soustředěnost a přesnost našeho mužstva, čehož soupeř využil ke vstřelení branky na 2:4 Pak přišla již zmíněná přidaná hodnota v osobě J. Hermanna, který vymetl šibenici a zvýšil na 2:5.V samotném závěru si vzal hlavní slovo rozhodčí a nařídil proti nám pokutový kop, který soupeř proměnil a stanovil konečný výsledek 3:5 pro naše mužstvo.Chtěl bych ještě zmínit velmi podstatnou věc a to je fakt, že dva ze tří střídajících hráčů J. Hermann a V. Novotný, při svém pobytu na hřišti vstřelili branku,což znamená vyrovnanost kádru našeho mužstva a to je velmi důležité.
 
V závěru bych chtěl všem hráčům velice poděkovat, protože zvládli velmi náročný zápas, který byl svojí úrovní srovnatelný s úrovní vyšší soutěže.
 
Ještě jednou děkuji.